Україна SUN Україна

Британські військові замінять страйкуючі бригади "швидких"

Сейчас читают: 703
rbc.ua

Британський уряд заявив сьогодні, 18 грудня, що відправить 1200 військових, аби замінити страйкуючих водіїв швидкої допомоги та прикордонників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP News. Як запевняє видання, це найінтенсивніша хвиля страйків у Сполученому Королівстві за останнє десятиліття, і вона є відповіддю на кризу вартості життя, спричинену стрімким зростанням цін на продовольство та енергоносії внаслідок пандемії COVID-19 і вторгнення Росії в Україну. "У жовтні через страйки було втрачено близько 417 тисяч робочих днів, що є найбільшим показником за десятиліття", - ділиться статистикою AP News.

Основною вимогою страйкарів, які приєднуються на цьому тижні до страйкуючих медсестер, залізничного персоналу, паспортистів і поштових працівників, є підвищення зарплати. "Профспілки вимагають підвищення зарплат, щоб не відставати від інфляції, яка становила 10,7% у листопаді, дещо нижче порівняно з 11,1% у жовтні, але все ще є максимумом за 40 років", - йдеться в інформації видання.

Однак консервативний уряд Британії стверджує, що двозначне підвищення заробітної плати призведе до ще більшої інфляції, тому намагається покласти провину за страйки на профспілкових лідерів.

Читать на rbc.ua
Сайт koronavirus.center - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA