Україна карантин Україна

У Київській області зафіксували випадок сибірки

Сейчас читают: 745
rbc.ua

У Київській області на одному із фермерських господарств виявили збудник сибірки (Bacillus anthracis) в кози. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Для з'ясування епізоотичних зв'язків і причин виникнення збудника фахівці провели відповідне розслідування. Наразі встановлено, що на фермі утримується 337 кіз.

Інші тварини в господарстві відсутні. Також вже визначено загрозливу зону й затверджено план заходів щодо локалізації та ліквідації вогнища сибірки - запроваджено карантин.

Наразі поголів'я тварин на ферім перебуває під наглядом спеціалістів державної лікарні ветеринарної медицини. Тварини клінічно здорові. "Упродовж останніх років епізоотична ситуація по сибірці в Україні є контрольованою завдяки активній імунізації тварин та швидким реагуванням ветеринарних спеціалістів", - зазначили у Держпродспоживслужбі.

Читать на rbc.ua
Сайт koronavirus.center - агрегатор новостей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на новость, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA